סְפִינַת הַמִּדְבָּר

צילום: אלה פאוסט.

פוסטים אחרונים

10.06.2020

סְפִינַת הַמִּדְבָּר

אני נוסעת למדבר. לוקח לזה זמן לחלחל לקיומי.

במהלך הנסיעה הנופים משתנים, ויש רגע, בדרך כלל כשאני נכנסת בשביל עפר לתוך השטח, שמשהו בי מתעורר, מתרומם, מתדייק. העייפות של הנסיעה נעלמת ואני ערנית פלוס פלוס. דרוכה אבל במובן טוב, סוגרת מזגן, פותחת חלונות, לא חשוב ש-32 מעלות בחוץ. במדבר לא מתאים לי מזגן, אז חם, ככה זה במדבר. השמיעה, הראיה והטעם מתחדדים ואני בהרפתקה. לא יודעת מה יהיה ואת מי אפגוש אבל את השמחה שהמדבר עושה לי אני פוגשת מייד. שקט עמוק, רוח חמה, שומעת בעיקר ציפורים וחרקים. כאילו הכל דומם אבל שניה ריכוז והכל רוחש ובוחש. דרור ודרורה באים לבקר, הכלבים נחים אז אין מי שיבריח אותם. יונים, טריסטרמיות וסלעיות, כל זה עוד לפני שנכנסתי לעומק, קרנבל שלם.

שקט עמוק, רוח חמה, שומעת בעיקר ציפורים וחרקים. כאילו הכל דומם אבל שניה ריכוז והכל רוחש ובוחש

צריכה להגיע קבוצה, יש לי עוד זמן להכנס לעין עקב לטבילה, לשתות קפה עם הל ולדבר עם חבורת נערים שהגיעו ברגל על שביל ישראל. אין מבוגר אתם, אני מעריכה שהם בקושי בני 14, שרופים מהשמש ושמחים. ואז מופיע בריצה בחור תל אביבי בגילי שיצא הבוקר ממצפה רמון, רץ 45 קילומטר במסלול סופר קשה על שביל ישראל והוא לא בסוף בכלל, אמר שהוא ׳מאוקלם׳ לחום רק שלא היה לו מספיק מים אז שתה מהגבים המעופשים… כיבדתי אותו בקפה, חלווה לא רצה, לקח ממני מים טובים ואחרי טבילה עם כל הבגדים, כולל נעליים, המשיך לרוץ. חם פצצות, אבל הוא מאוקלם.

כל מי שפוגשת פתוח ונחמד, אוירה של אוהבי מדבר. היום ירח מלא, הולכת לרדת את נחל חווארים עם קבוצה של נערים מפנימיית תלפיות שבחרו להצטרף אלי לסיירת "ויהי מה" ולצאת למסעות כל חודש וחצי. הקורונה שיבשה תוכניות וזאת היציאה הראשונה אחרי הרבה זמן שלא נפגשנו. 

יש משהו בלפגוש אנשים בחוץ, שמיד כולנו בסירה אחת, בספינת המדבר, יש מקום לכולם, תנסו את זה, זה באמת כמו מעולם אחר, זה שובר את השגרה ומביא איכות ושלווה ושקט שנדיר לפגוש במחוזותינו.

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!