קוּרְס מוֹרֵי דֶּרֶךְ זֶה דָּבָר!

פוסטים אחרונים

21.01.2021

קוּרְס מוֹרֵי דֶּרֶךְ זֶה דָּבָר!

אני עמוק בתוך קורס מורי דרך, חודשיים בלבד, מתוך שנה. וזה נראה לי עוד נצח.

נכנסתי בתחושה ש״הממסד״ מכריח אותי ללמוד לעוד תעודה רק לצורכי ביטוח, אבל החלטתי שעושה מזה חגיגה. לפני שהקורס התחיל עשיתי עם עצמי תיאום ציפיות ואמרתי – אם אבין את מרחבי הארץ על ציר זמן בתלת ממד – זה יהיה שווה את זה.

עכשיו אני בסחרחורת מטורפת עם ערמות אדירות של ידע חדש. הראש שלי מעולם לא היה צריך להתמודד עם כל כך הרבה חומר. אבל האמת המפתיעה: זה לא בלתי מעניין! 

איך אני יודעת שהשתגעתי סופית? כשאני מתחילה לראות, להנאתי, מתוך סקרנות, סרטונים הזויים של רשות העתיקות – זה הסימן הסופי לחירפון.

תשמעו למשל מה למדתי והפתיע וריגש אותי:

1906. הבריטים במצרים, הטורקים בארץ. שני הצדדים יושבים כדי לקבוע היכן יעבור קו הגבול. באותה תקופה הבריטים היו במצב טוב יותר מהעות'מאנים וניצלו את זה במעמד סימון הגבולות על המפה. בגדול, לקחו סרגל ומתחו קו מרפיח לים סוף. רק מה, הפקיד העות'מאני התעקש שהבריטים לא יהיו במרחק של פחות מ-12 ק"מ מעקבה. למה? כי זה היה הטווח המקסימלי של התותחים באותה תקופה והעות׳מאנים רצו שהבריטים יהיו רחוקים מעקבה לפחות במרחק הזה. אז מדדו מעקבה 12 ק"מ אוויריים לכיוון מצרים ושם נקבע הגבול. וככה בזכות הפקיד העות'מאני והתעקשותו, זכינו בסופו של דבר ב-12 ק"מ של ים סוף ובאילת!

אז לומדים המון ארכיאולוגיה, המון!!! (יש לי תואר ראשון בארכיאולוגיה. לא זוכרת כלום. זה גם פרט מזעזע בפני עצמו), היסטוריה, גיאולוגיה, בוטניקה, נצרות, אסלאם… יהדות מלא!! קום המדינה, והכי הפתיע אותי הרצאה בכלכלה… ואני רק בהתחלה. 

רוב השיעורים מעמיקים ומעשירים, רק מה? יש המון חומר ומעט מאוד זמן להשתלט עליו. למזלי, הקורונה מאטה את הקצב ולי זה עוזר ממש.

אז אני במשימת פיצוח והרחבת היכולות שלי (מעניין ושווה בפני עצמו) ועם תוספת הידע הכל כך רחב שאני מחוייבת לדעת – מה אני אגיד לכם, שווה פלוס פלוס. 

לסיכום, אחלה קורס, מורים מעולים, מכון יד בן צבי מעל ומעבר מכל מה שיכולתי לדמיין. ממליצה למי שרוצה להבין את התמונה הרחבה שלנו כאן ויש לו זמן וכוח להיכנס למכבש ולצאת כחדש מהצד השני. למתקדמים מאוד בלבד! (מקווה שאני בתוכם) הולכת על זה.

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!