מָה הַקֶּטַע שֶׁל הַכּוֹכָבִים?

פוסטים אחרונים

04.09.2023

מָה הַקֶּטַע שֶׁל הַכּוֹכָבִים?

הם כאן מעלינו כל הזמן, ביום נעלמים, בלילה נראים חלקית. תחום עצום שאין לו תחתית או סוף. לעולם לא נבין עד הסוף, וכרגע, עם כל הידע שלנו, אנחנו ממש ממש בתחילת ההתחלות.

לפני הרבה שנים לימדו אותי שאם בלילה תחת חופת הכוכבים מצמצמים את העיניים, פתאום לרגעים רואים את מימד העומק של הכוכבים. זה ואווווו. עפר שלי אמר לי שזה עושה לו פחד גבהים כשהוא עושה את זה.

אז גם בלהכיר את השמים יש אותה תחושה של עומק ואין סוף. גיליתי שגם משקפת רגילה מגדילה ומראה עוד ועוד חלקיקים שלא רואים בעין, ויש גם טלסקופ רגיל ולאחרונה הבאתי מהדוד שלי ביוון טלסקופ מקצועי ממש, ככה שעם כל העזרים – מצמצום עיניים ועד טלסקופ ממש שווה – הכוכבים מקבלים עומק ורוחב אינסופיים. 

כל חודש אני מקבלת מפת כוכבים מעודכנת. אתם יכולים גם לקבל אותה. הכל זז שם מהר, מרגע לרגע. כשאני מכוונת את הטלסקופ לכוכב או צביר ולרגע לא שמה לב וחוזרת – הכיוון כבר לא על הכוכב כי הכל כל הזמן זז, זורח במזרח ושוקע במערב – חוץ מכוכב הצפון שהוא תמיד באותו מקום בשמים (בעצם לא תמיד – גם הוא זז כל 2500 שנה). לכן המפה מעודכנת לרגע מסוים ובשאר הזמן היא בערך.

גם בהבנת הכוכבים יש כל כך הרבה רמות של ידע והבנה. אותי זה מרגש שזה אינסופי, שגם הגאונים מבינים רק מעט מאוד, שכל רגע מגלים דברים שמסבירים או מפריכים תיאוריות שעד עכשיו היו רק השערות וממשיכים כל הזמן לחקור וכך עד אין סוף. מרגש לא?!?! 

אם אתם רוצים להיכנס לתחום ברמה של מתחילים יש כמה אפשרויות פשוטות וקלות שרוצה להציע לכם.

  • לילדים יש את ״אטלס הכוכבים״ של נטע שלם סוקולובסקי, שהוא מאוייר מדהים, מלא ידע וידידותי ממש לילדים שנפגשים לראשונה עם האסטרונומיה. הידע שם גם חידש לי מלא וגם למבוגרים יש המון מה ללמוד שם.
  • הספר השני הוא נקרא "טיול בשבילי הרקיע – מדריך הר הנגב לשמי הלילה״. הוא נותן את הבסיס לתחום, קריא וקל להבנה. מקום טוב להתחיל בו.
  • יש פודקסט שנקרא "עושים חלל" על הרבה תחומים באסטרונומיה.

בענייני ציוד צריך פשוט לצאת עם מפת כוכבים ולהתחיל להתמצא. משקפת שדה להתחלה, לא לקנות ציוד יקר לפני שמבינים איך ומה… 

את המפה אפשר להדפיס מתוך האתר של "עולם האסטרונומיה" שכל חודש מפרסמים מפת כוכבים עדכנית. אפשר לקבל עדכונים מהם על הנעשה בשמים במשך השנה וגם ממליצה להירשם לקורס זום של 7 מפגשים שמכניסים את המשתתף למושגי היסוד בתחום.

יש מלא ידע, אבל מעבר להבנה, יש פשוט פלא גלוי. עם זאת, אני בעד לעשות היכרות עם השמים כי אז מבינים עד כמה הקסם מרהיב. רמת הצלילה פנימה היא לפי בחירה. בכל רמה זה וואווו. 

אני מצרפת טלסקופ, מפת כוכבים ופנס לייזר לכל טיול ומחפשת מקומות עם פחות זיהום אור.

אז מעודדת אתכם לצאת למסע הזה של היכרות עם שמי הלילה.

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!