הַמּוּזָרָה שֶׁל הַפִּטְרִיּוֹת

פוסטים אחרונים

11.12.2023

הַמּוּזָרָה שֶׁל הַפִּטְרִיּוֹת

כשהבנתי שהמלחמה זה עניין שהולך להיות ארוך הקמתי לתחייה חלום עמום שהוא חלק מחזון המשק האוּטַרְקִי שאני כל כך מחבבת. מצב האפס הכנסה הכתיב שאם חלום אז מוטב כזה שאין לו כמעט עלות ועם גידול פטריות זה דווקא מסתדר.

הרבה קולות העלו את שמו של דרור מצליח – המגדל החבר השכונתי. כשהוא שמע שלא אחכה לקורס מסודר וממומן – שלח לי בנדיבותו את המסמך המסכם של קורס גידול פטריות צדף שהוא מעביר אצלו בחצר. מסתבר שהכי קל לגדל אותן ולמדתי גם שיש מלא סוגים: ורודות, כחולות, צהובות, אפורות…

כ״רצה מהר״ רציתי לעשות את שני השלבים של גידול הפטריות במקביל כדי לייצר לי רצף של תנובה. דרור חשב אחרת ולא זרם אתי על הקצב, אבל בהחלט התחיל אותי עם קש מתאים וזרעים נגועי פטרייה כדי ליצור את מצע הגידול הראשון שלי, ואני מודה לו על זה. אני מעריכה אנשים שיודעים לתת ממה שגולש ולא מהמיכל שלהם ודרור היה מאוד נדיב, עד שזה לא התאים לו וזה אחלה.

המחשבה הייתה להתנדב בחוות פטריות וככה גם ללמוד וגם לעזור בחקלאות. אני מכירה מישהו שישב בחמ״ל צו 8 לחקלאים וצחק שנהייתי ״מקרה״, כי לא סביר שאישה בת 55 מחפשת להתנדב בפטריות ולא במה שצריך… התנדבתי גם בדברים אחרים אבל בחמ״ל יצא לי השם של ״המוזרה של הפטריות״.

אבל חווה להתנדב בה לא מצאתי. בסוף התגלגל אליי הטלפון של אלון מחוות הפטריות בכפר נטר, שהזמין אותי לבוא ולראות מה צריכה. אלון היה הכי נדיב ומלמד שאפשר.

אחרי כמה שעות נעימות בפסטורליה יצאתי משם עם כל מה שיכולתי לדמיין: קש טחון באיכות, שלוש צנצנות מעוקרות שבכל אחת סוג אחר של פטריות צדף וגם שק מעוקר בתוכו חיטה נגועה שיצאה לדרך.

התחלתי ביום של מעבדה ביתית והנחתי בחדר המקלחת את הפטריות של דרור ושל אלון עם מכשיר לאדים קרים וחיכיתי לראות מה יקרה…
עברו 4 ימים ולא קרה כלום. אולי בכלל עשיתי משהו לא נכון?
ואז זה התחיל, מתוך החור בשקית הגיח לו גוש והקסם התחיל לקרות!
זה גדל כל כך מהר שממש רואים בעיניים את הצמיחה בין ביקור לביקור.
כל כניסה לעשות פיפי מלווה ב-וואוו התפעלות מקצב הצימוח.

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!