בַּהַתְחָלָה פָּחַדְתִּי מִזְּאֵבִים

פוסטים אחרונים

27.05.2021

בַּהַתְחָלָה פָּחַדְתִּי מִזְּאֵבִים

בהתחלה פחדתי מזאבים. עם בוא החורף הם נתקפים רעב, ואני ענוג ורך היה בשרי, שְׁקוּי חָלְבָהּ של אמי.

כשהקמנו את הבקתות, אמרו לי שהזאבים לא יעברו את סף-דלתנו, ואני פחדתי מן הרוח. הרוח היתה עוברת מתחת לדלת, מצטנפת במיטותינו ומכחילה את האצבעות.

לילה אחד חזרו הגברים עם האש. הם מצאוה ישנה תחת האבנים הלבנות, כך אמרו לנו, ונשאוה על גבי ענף יבש טבול בשרף. היו שרים.

כך התחממו אצבעותינו והוורידו, אך גופם של הרכים-הנולדים שגדלו סביב האש לא צימח שיער. וגם עכשיו, הגברים הורגים שפני-בר וצבאים, חורכים אותם באש ואוכלים אותם ביתר תיאבון מכל שורשי הבר. ואני פחדתי מן הבשר שהעלתה יללת הזאבים הרעבים, והאש והרוחות.

עם כלות החלב, שלחה אותי אמי עם האחרים אל היער להביא צבאים ושפני-בר. אהבתי את הבשר על שהיה ספוג ביללה של אמי, ובזו שלי.

אחר-כך בא פחד המים. גאו הנהרות הגדולים וכיסו את האש, את הצבאים, את הבקתות. אבל הגברים כרתו גזעי עצים ישישים, אדירים, התקינו שריוני-צב הפוכים והעלונו מעלה-מעלה, אל קצפו של הנהר הזועף.

משנסוגו המים ושוב דרכה כף-רגלנו על פני האדמה, נאספו הגברים לבנות את בתינו, בתי אבן, דבוקים זה לזה, להקיפם בתעלה, עמוקה כפליים מקומתם, לבל יגיעו עוד הזאבים, המים.

הבתים נבנו, התעלה נכרתה והאנשים באו בריב, בחלקו של מי ייפול הבית הטוב ביותר. התקוטטו כמו שפני-בר ואני פחדתי מן האנשים. אבל אלה לא חמקו ממני עוד כמו בפעמים אחרות, ובלילה נעלמתי לאמי. התחבאתי בתעלה, להישמר מכל רע.

את הזאבים, הלהקה המורעבת, פגשתי ביום הארבעים, סרוחים בתעלה. רצתי אל הבתים. לקחתי שיירים, עצמות צבאים צלויים, כל מה שהושלך, והבאתי לזאבים. משאכלו לשובע, העליתי אותם מן התעלה אחד-אחד ושמתי פעמי אל האנשים. הזאבים פסעו בעקבותי עד הבתים. עטו על האנשים, מכשכשים בזנבותיהם, לקלקו את ידיהם הקטנות של הילדים ותחבו את ראשיהם בסינרי הנשים, להתרפק.

כך השתנה שמם של הזאבים וְקוֹרָא להם כלבים. אחר-כך חילקו האנשים את הלהקה, אחד לכל אחד, והציבוהו בשער החצר, לשמור על הבית מפני האנשים.

מתוך הספר ״איסוביה״ שכתבה אמא שלי, חנה וויין.

תרגם מיוונית: אמיר צוקרמן

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!