בְּאֵיייייזֶה מִסְעָדָה ?!?!?

צילום: אלה פאוסט.

פוסטים אחרונים

15.09.2019

בְּאֵיייייזֶה מִסְעָדָה ?!?!?

מתכונים מורכבים זה לא בשבילי, מהלך בישולי אחד, מקסימום שניים. אחרת לא עושה…

כמו כולם, אני אוהבת אוכל טעים, והכי אני אוהבת שמי שמכין לי אותו, מכיר ואוהב אותי. אני אוכלת בהנאה גם מנות מורכבות, אבל כשאני מבשלת זה צריך להיות אוכל שקל להכין.
מתכונים מורכבים זה לא בשבילי, מהלך בישולי אחד, מקסימום שניים. אחרת לא עושה…

לפני שבע שנים הבנות שלנו ביקשו שנהפוך לבית טבעוני.

היינו כבר בית צמחוני, אבל טבעוני?!?!

אנחנו אוהבים אתגרים מהסוג הזה וזרמנו עם הבנות. יצאנו לדרך בתנאי אחד, שכולם עושים בדיקות דם פעם בשנה לראות שהכל תקין. כך הוחלט שביומולדת שלי (כי אף אחד לא רצה בדיקות בשלו) כולנו הולכים כבילוי משפחתי לבדיקות דם שנתיות. עם הזמן למדנו להגיע מאוזנים ובריאים.

יכולה להגיד שאחרי שבע שנים של בישול טבעוני הגענו לרמה טובה, לאוכל מדויק בריא וטעים. אצלנו בבית כשיושבים מול צלחת יפה ומושקעת הרבה פעמים נשמעת האמירה: “באייייזה מסעדה ?!?!?”

כך התבקש שהאוכל ב”ויהי מה” יהיה גם טבעוני, גם כשר גם פשוט וגם טעים!
עכשיו שהבנות יצאו לעולם, הן ביקשו ספר מתכונים שיוכלו לבשל בעזרתו בביתן החדש וכך מצאנו את עצמנו עורכים ספר מתכונים.

כאן באתר העלנו את המתכונים העיקריים שמככבים ב”ויהי מה”. לבנות שלנו יצרנו גרסה מורחבת להדפסה הכוללת הכנת אורז וקינואה, שווארמה טבעונית, מוסקה, שניצלים ועוד כל מיני כאלו…(הכי טוב להדפיס על נייר בגודל A5, לעשות שני חורים ולשים בקלסר…)

לחיי הבישול הפשוט!

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!