הַשָּׂדוֹת הַיְּרֻקִּים שֶׁל הַתִּקְוָה

פוסטים אחרונים

29.04.2024

הַשָּׂדוֹת הַיְּרֻקִּים שֶׁל הַתִּקְוָה

הלא נודע! - מושג דרמטי שנראה רחוק מאיתנו, אבל תכלס - זה מצבנו האמיתי

אנחנו לא יודעים מה יקרה עוד רגע. יש לנו השערות וניסיון מצטבר, אבל האמת היא שאין לנו מושג. בשנייה אחת הכל יכול להתהפך, להשתנות ולהיות מאוד לא צפוי. 

בספרה ״איסוביה״ אמא שלי קראה לאשליה שבידיעה – ״השדות הירוקים של התקווה״. לחיות בחוסר ידיעה זה קשה, כמעט בלתי אפשרי, אז אנחנו מתכננים ומנסים להרגיש בשליטה – עד שמתהפכת עלינו המציאות בדרכה המפתיעה. 

אני אוהבת את הלא נודע, זה מרגיש לי הכי קרוב לאמת שיש. ואם הכל לא ידוע אז אני רק צריכה לסמוך על זה שאדע לעשות את הדבר הנכון ברגע הנכון. אני סומכת על עצמי ואני גם מתאמנת בזה.

זו תחושה טובה שנותנת המון ביטחון, אבל כמובן שגם היא סוג של אשליה. הטריק הוא לא להילחץ, לא להיבהל, להבין את המצב ולבחור ברגוע מה לעשות. אני גם תמיד זוכרת שיכול להיות שאעשה טעות או אפעל לא נכון וכמובן שזה קורה לי כל הזמן.

אני מיודדת עם הלא נודע, הוא משמח ומרגש אותי, משאיר אותי ערנית וסקרנית לבאות. הוא גם גורם לי לא להיקשר לציפיות ולהתאכזב, אלא לפגוש את מה שקורה ולפעול בתוכו.

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!