יֵשׁ לִי יְחָסִים מֻרְכָּבִים עִם הַיָּם

פוסטים אחרונים

12.07.2024

יֵשׁ לִי יְחָסִים מֻרְכָּבִים עִם הַיָּם

נרשמתי לשחייה בים הפתוח פעם בשבוע, נראה לאן זה ייקח אותי

יש לי המון כבוד ויראה כלפי הים. הוא ענק ועוצמתי והוא מכסה את רוב העולם אבל הוא מחוץ למסלולי הטיולים והטבע שבו אני כל כך אוהבת להיות. אני גרה די קרוב לחוף אבל אני מרגישה שאני לא מגיעה אליו מספיק. ככה במשך שנים, חוץ מקצת טבילות ושנורקלינג, לא באמת נתתי לו את המקום שמגיע לו.

אז כדי להתחיל ולהרגיש איך זה, קניתי לי ולעפר מצופי סימון ולקחנו אותם לביקור על האי של הדוד שלי ביוון. זה היה ואואוווווו!!! שלושה ימים שחינו באותו מסלול ובכל יום זו הייתה חוויה אחרת לגמרי. הים הוא תעלומה גדולה, מרהיבה ומסוכנת, לא צפויה ומושכת, משתנה כל הזמן ומפתיעה כמו שאני כל כך אוהבת.

כשחזרתי החלטתי להצטרף לקבוצת השחייה בשדות ים ולקחתי שיעור פרטי שעושים לפני שמצטרפים לקבוצה. קבעתי עם מאמן השחייה אורי גאון מ״עולם המים״ וקיבלתי ים סוער והמון הערות ותיקונים.

כמה ימים אחר כך הוזמנתי לשחות עם הקבוצה. הצמידו אליי מישהי ששמרה עליי ודאגה שלא יעלו עליי קייאקים ושאגיע לאן שצריך. התמקדתי בשיפור סגנון השחייה שלי, בלנשום נכון ולתאם ידיים וראש. זה לא כזה פשוט כמו שזה נראה. למזלי אני בכושר ככה שזה לא היה עניין.

התמסרתי לים ולתחושה של הערסול האינסופי. המלח בנחיריים צרב לי, העיניים צריכות להתרגל למשקפת ויש לי עוד המון מה לתרגל עד שארגיש באמת כמו דג במים.

אז נרשמתי לשחייה בים הפתוח פעם בשבוע, נראה לאן זה ייקח אותי. מחכה כבר בקוצר רוח לפעם הבאה לפגוש שוב אותי ואת הים.

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!