נִסְגַּר מַעְגָּל

מזרון תחת בפירנאים הצרפתים. צילום: עפר

פוסטים אחרונים

26.08.2024

נִסְגַּר מַעְגָּל

ללמוד להגיד כן

לפני 6 שנים בטיול יומהולדת שלי בהר ארדון פגשנו מטייל רוסי. הזמנו אותו להצטרף לארוחה השווה והמפנקת שלנו והוא ממש שמח והצטרף אלינו. היה לו פריט טיולים שנראה לי הכי מיותר בעולם: כמו מזרון שטח אקורדיון אבל מתאים רק לישיבה. הסתכלתי על זה וחשבתי לעצמי: הנה עוד משהו שהמין האנושי המציא ושאין בו שום צורך. כשנפרדנו הוא כל כך רצה להודות לנו על הארוחה והאירוח – ורצה לתת לי את המזרון הקטן מתנה. זה כל כך הביך אותי וגם לא הרגשתי שאני רוצה או שאשתמש בו. סירבתי בנחישות וכך נפרדנו.

עפר נזף בי עמוקות על הסירוב, אמר לי להגיד כן כשמישהו רוצה לתת לי משהו, ואמר שלדעת לקבל זה ממש חשוב, אולי אפילו יותר מלתת…

בקורס מורי דרך היו כמה שהיה להם מזרון כזה. כל רגע שהיה צריך לשבת לסכם והיה רטוב או קר הם שלפו אותו והתיישבו. קנאה עזה והבנה עמוקה של תפקיד המזרון הצליחו לשכנע אותי שבעצם זה דבר גאוני, חסר משקל ושווה זהב. אבל כמובן שלא אקנה לי כזה גם אם בדקטלון הוא עולה 30 ₪.

באחד הסיורים מצאתי אחד והייתי ממש בעננים מהמציאה, רק כמו כל דבר שבא – ככה הוא עף לי על גג כנסייה רוסית בעיר העתיקה וחזרתי לזה שאין לי.

אבל בטיול בפירנאים נסגר המעגל. בעודי קונה מזרונים מתנפחים שווים ושקי שינה לי ולעפר – ראיתי בזווית העין אחד כזה, אי שם בדקטלון בדרום צרפת, וקניתי לי. ועכשיו אני יושבת עליו ביער הרטוב כשכולם עומדים, נהנית מההמצאה הגאונית, מתביישת בבורותי ומרגישה שנסגר מעגל. ברור שקניתי גם אחד לעפר.

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!