בַּי בַּי מִדְבָּר (עַד לַסְּתָו), שָׁלוֹם לַצָּפוֹן!

פוסטים אחרונים

05.05.2019

בַּי בַּי מִדְבָּר (עַד לַסְּתָו), שָׁלוֹם לַצָּפוֹן!

בשבתות אני בעיקר על הספה, סוג של בטטה. אפילו מהפיג'מה אני לא יוצאת! אחרי שכל השבוע אני בחוץ (איפה שאני הכי אוהבת להיות!) הכי כיף לעצור.

יצא ככה שבדיוק כשאני נכנסתי לויהי מה ולהיות בחוץ, עפר שלי  – נכנס לעניין של לשמור שבת, וככה הכל עוצר ממש! אבל באמת. הטלפון סגור, המחשב גם. נשאר רק להיות ברגע ולנוח, ואני במצב אחר לגמרי. בשבת אחה”צ אני צריכה להתאפק לא להתחיל את ההכנות לשבוע החדש ובראשון בבוקר אני מוכנה להתחיל שוב, רצה החוצה ומסתערת בחדווה על הטנדר. 
החודשיים-שלושה האחרונים היו מלאים בכל טוב. וואי וואי כמה פעמים הייתי במדבר בחורף הבלתי נשכח הזה. ביופי, בקור, בשיטפון ובשמש הקופחת גם. כמויות הגשם מילאו את הגבים והוציאו פרחים שלא ראינו שנים. המדבר השנה באנרגיה למרחקים ארוכים…
שבוע הבא אחרי הטיול למטיבי לכת לנחל דרגה (הוא מלא! גם הטיול וגם הנחל!) אני עוברת רשמית לצפון עד הסתיו (שביל ישראל מירדנית לכרמל 12-16.5.19! ולמי שרוצה לטעום בנחת: שביל ישראל לאט ומעט). סקרנית לראות איזה הפתעות מסדר לנו הצפון אחרי החורף…

מוזמנים להצטרף. פרטים על כל הטיולים והאירועים
תמצאו כאן באתר.

שיהיו ימים שמחים,
קיקה

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!