אֲנִי אוֹהֶבֶת אֶת הַקוֹנְסֵפְּט וִיהִי מָה

צילום: קיקה.

פוסטים אחרונים

26.09.2019

אֲנִי אוֹהֶבֶת אֶת הַקוֹנְסֵפְּט וִיהִי מָה

טוב חברים, עוד שנה!

לא בא לי להכנס לאיחולים וכאלו, אז אני הולכת על משהו מעשי. 

עם כל הכבוד לכוונות שהם חשבות מאוד, נראה לי שהמעשיות קצת לא נחשבת בימינו ואני רוצה להחזיר לה את כבודה ומקומה. 

אז בראש השנה אני יושבת ומתכננת את כל מה שבא לי שיקרה בשנה הקרובה.

לא רק ב״ויהי מה״, בכלל, לא רק עכשיו, כבר שנים…

אני מתכננת מה ואיך אני רוצה שהשנה שלי תראה. אני מכניסה הכל ליומן, טררררטטטאם ! עם תאריכים קונקרטיים, עם לשלם למה שעולה כסף, עם להתחייב בפני חברים ומשפחה. מניחה את זה, גם אם התאריכים רחוקים והעתיד נראה מעבר להרי החושך. 

השלב הבא זה להתייחס למה שכתוב ביומן ברצינות, ולהוציא אותו לפועל.

אני מתכננת לאן אני רוצה לנסוע לחו״ל, את מי אני רוצה לפגוש ובאיזה קצב. זה הכל הבחירה שלי, רצוני החופשי, פרי חשקיי ורצונותיי, רק בראיית זום-אאוט לשנה. לא רק מה שבא לי כרגע, כי בדרך כלל לדברים הגדולים והשווים והמורכבים, הרגע האחרון זה כבר מאוחר מידי. החיים ממלאים כל פינה והכל מתמלא בהתנהלות ולא במה שרציתי שיהיה.

השיגוע הוא להתחייב מראש למה שבאמת רוצים שיהיה, ושהחיים יסתדרו סביב מה שקבעתי ולא להפך!

ונכון שתמיד המציאות לא ידועה מראש והתכנונים הם מצע לשינויים וכל זה, ועם כל זאת הלתכנן מראש זה עושה הבדל ממש גדול במציאות. 

אז זאת השיטה שלי, כמובן לא מתאימה לכל אחד, ועם זאת אולי יכולה לתרום במשהו למשהו.

אז קצת יותר כבוד ליומן, לרצונות ולמעשיות שהופכת רעיונות למציאות.

שנה טובה, ושיהיה ויהי מה !

קיקה 

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!