אָז מָה הַקֶּטַע שֶׁלִּי עִם הַבַּחוּץ?

פוסטים אחרונים

24.02.2019

אָז מָה הַקֶּטַע שֶׁלִּי עִם הַבַּחוּץ?

אחרי 27 שנה שאנחנו ביחד עפר שאל אותי – תגידי, מה הקטע שלך עם הבחוץ?

זאת נשמעה לי השאלה הכי הזויה ומוזרה למי שמכיר וחי איתי כלכך הרבה שנים… אבל אני גם יודעת שכשעפר שואל אז יש משהו שם.

התחלתי להפוך בסוגיה ודי מהר באה תשובה שהפתיעה אותי.

אז ככה. אני מרגישה שהחיים שאותם אנחנו חיים הם סיפור שאנחנו מספרים לעצמנו. אנחנו מארגנים את מה שקורה לתוך מבנה סיפורי וחושבים שזו “האמת”. אמנם אנחנו זקוקים לתחושת ביטחון וסדר כדי שנוכל להירגע ולתפקד, אבל אני חיה מתוך ידיעה יומיומית וברורה שזה קצת אשליה, שזה רק חלק מהתמונה, שבעצם הכל יכול לקרות ושהבלתי צפוי, הכאוס, יכול להופיע בכל רגע ולפרוע את הסיפור ואת הסדר.

כשאני יוצאת החוצה משהו בחווית האמת שלי מקבל אישור.

מצד אחד, אני יודעת להיות בחוץ, אני מתכננת ומארגנת, לוקחת ציוד מתאים, יודעת לקרוא מפה. מצד שני, אני מודעת מאוד לבלתי צפוי וללא ידוע, אוהבת אותו ומתרגשת לקראתו.

אז מה הקטע שלי עם הבחוץ? רגל אחת בתוך ה׳סדר׳ ורגל שניה בתוך ה׳כאוס׳ – ככה אני מרגישה הכי מחוברת למציאות כפי שהיא באמת. תחושת ביטחון והתרגשות של הפתעות – דריכות מבורכת, עירנות, חיות ונוכחות שביומיום קשה לשמור עליה, משהו בזה מדויק ונכון בשבילי.

אז אני הרבה בחוץ, ואני מזמינה את מי שרוצה לשים רגל אחת בכאוס ורגל אחת בסדר לבוא איתי ולראות מה יקרה!

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!