אִפּוּק וּשְׁלִיטָה עַצְמִית כְּכוֹחַ עַל

במחצבות העתיקות בזכרון

פוסטים אחרונים

26.12.2023

אִפּוּק וּשְׁלִיטָה עַצְמִית כְּכוֹחַ עַל

ילדים מגיל 7 ועד נוער בני 13 ואני יוצאים להרפתקה לא מתוכננת, כמו שהרפתקה אמיתית צריכה להיות

יצאתי עם קבוצת הזאבים הפרועים והמשוטטים שלי לטפס במחצבות העתיקות בזכרון. לפני שיצאנו הזכרתי לכולם את הכללים הידועים והמוקפדים:

  • לא מרכלים.
  • לא דורכים על מישהו כדי להרים את עצמנו.
  • לא פוגעים בגוף או בלב אחד של השני.

אני מוסיפה שאנחנו להקה שבה כולם אחראים על כולם ואין עניין בתחרות בינינו. כל אחד מאתגר את עצמו ביחס לעצמו.

אז ילדים מגיל 7 ועד נוער בני 13 ואני יוצאים להרפתקה לא מתוכננת, כמו שהרפתקה אמיתית צריכה להיות.

הסביבה די מסוכנת, כי הקיר גבוה, רטוב וחלק, יש לנו את עצמנו ו-2 חבלים והמטרה לטפס כמה שיותר גבוה.

בגלל שאין תחרות גלויה, כל אחד אמור לאתגר את עצמו, ואני עוברת ובודקת שכולם על זה. אין רף אחד, כל אחד דוחף את עצמו יותר ממה שמרגיש לו נוח. למי שנשאר באזור הנוחות שלו אני לא מוותרת ודורשת עוד צעד לכיוון ההתגברות. לאט לאט הם מדליקים את עצמם על הטיפוס, החיפוש והסבלנות ומעיזים לאתגר את עצמם באמת. אני לא יוצאת משם עד שכולם זזו. תמיד יהיו את אלה שיזוזו יותר ואת אלה שרק קצת. אבל מבחינתי אין בעיה כל עוד הם זזים, מתחזקים ומתגברים. 

די מהר הם התחילו לעשות דברים שהם לא חשבו שאפשר ושמחת הניצחון על הפחד גדולה. כל התוכניות שלי לספר סיפור או לעשות עוד משהו, נמוגו. 

בדרך חזרה דיברנו על שליטה ואיפוק, נושא שמעסיק אותם לא מעט. השאלה היא כמה מי שמולי יכול להשפיע עלי ולגרום לי לאבד את זה? אמרתי שמי שמאבד את זה ומרביץ או משתולל הוא חלש. 

הסברתי שהעולם מחזיק את הַשַּׁלָּט שלנו, לוחץ על הכפתורים, ואנחנו זזים בהתאם. אנחנו נותנים המון כוח לאחרים להשפיע עלינו וזה סימן של חולשה וחוסר שליטה עצמית. סיפרתי להם שבתיאטרון עשיתי תרגיל שבו כדי להתאמן על איפוק ביקשתי מהקבוצה, כל אחד בתורו, לעמוד מולי ולתת לי סטירה. כולם באו בעדינות וברחמנות אבל אחת נתנה לי סטירה מצלצלת. שיתפתי בעלבון, בפליאה ובהבנה שבעצם, היא עשתה בדיוק את מה שביקשתי. ואז שאלתי אחד אחד אם הם רוצים להרגיש קצת ממה שהרגשתי ואם הם מרשים לי לתת להם סטירה (עדינה). עשינו סבב, כולם רצו וביקשו יותר חזק. בסיבוב השני הגברתי קצת, ולכל אחד נתתי מה שנראה לי שהוא יעמוד בו, וקצת פחות.

אני מאמינה שהחוויה והתרגול ישארו איתם, ושאלת השליטה והאיפוק תלווה אותם בסדר היום, כמשהו שיש להתאמן ולהשתפר בו.

סיפרתי להם איך השתפרתי עם השנים ושהיום זה ממש לא קל לגרום לי לאבד את זה. שאם הם יתאמנו ויתחזקו אז הם יוכלו לבחור מה הם עושים כשמשהו מטריף אותם ולא יאפשרו לו להחליט עליהם. גם סימנו את האחים כמורי זן גדולים שיכולים לעזור לנו להתאמן בזה. סיפרתי להם על נזירי שאולין ועל תרגילי החישול הפיזי והנפשי שהם עוברים כדי להתחזק. 

היה מעניין לקחת אותם למסע הזה. מעניין אם זה ישנה אצלם משהו בחודש הקרוב ביחס שלהם לעולם ולאיך שהם מגיבים אליו. אני מרגישה אותם פתוחים ולומדים וסקרנים. כיף לצאת איתם להרפתקאות. לי זה עונג ממש!

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!