יְלָדִים מַנִּיפּוּלַטִיבִים

רישום: אנה כהנא

פוסטים אחרונים

03.06.2020

יְלָדִים מַנִּיפּוּלַטִיבִים

יוצא שהילדים הם "הזן מאסטרים" האישים שלנו שמראים לנו את חולשותינו

יש דיבור כזה על ילדים שהם ״מניפולטיבים״.

אני לא אוהבת את המונח הזה, במיוחד בהקשר של ילדים. 

נכון, לילדים יש רצון חזק והם יעשו הרבה, כמעט הכל, להשיג ולקבל את מה שהם כלכך רוצים. אנחנו קוראים להם ״מינפולטיבים״ כשהם מנסים לקבל משהו בדרכים עקיפות, כשהם מנסים לגרום לנו לעשות את רצונם אחרי שהם הבינו שאם הם יבקשו באופן ישיר התשובה תהיה – לא. וככה הילדים נהיים יצירתיים, שובבים, מכווני מטרה ומאוד מתוחכמים והכל כדי לגרום לנו לפעול ככה שהם יקבלו את מה שהם רוצים. זאת רמה מאוד גבוהה אני חייבת להגיד.

למעשה, הילדים שלנו מחזיקים בשלט שמפעיל אותנו והם לוחצים על הכפתורים המדוייקים שמזיזים רק לנו. חוכמה, רגישות ויכולת להפעיל את הסביבה הן תכונות מעולות – אם זה קורה בצרחות, בתחנונים, בשקרים, במסכנות או בהתחנפות, כל אלו הם פשוט הכפתורים שעובדים אצלנו. הילדים מנסים כל מיני דברים, רובם לא מזיזים לנו ואנחנו אפילו לא שמים לב אליהם. אבל הדברים המעצבנים, אלה שחוזרים על עצמם שוב ושוב, אלה שמטריפים אותנו – הם הדברים שהילדים שלנו למדו שהם מפעילים אותנו, אלה הכפתורים בשלט שעובדים עלינו באופן אישי. הילדים שלנו למדו שכאשר הם לוחצים על הכפתורים האלה, אנחנו זזים, ושאם הם ישתמשו בהם, יש סיכוי גדול יותר שהם ישיגו את מבוקשם. אם זה לא עובד להם, הם מחפשים כפתור אחר. לאורך זמן, ילדים לא לוחצים על כפתור שלא עובד.

יוצא שהילדים הם "הזן מאסטרים" האישים שלנו שמראים לנו את חולשותינו. במקום לקרוא להם מניפולטיבים ועקשנים, עדיף להתפעל מזה שהם גאונים ושיש להם רצון חזק, וראוי להודות להם ולנסות לשנות את עצמינו ולא אותם. נכון, כשמסתכלים מהצד, על ילדים של אחרים, קל לראות כמה הם מדהימים וחכמים ומבינים לעומק מורכבויות ורגישויות, אבל כשמדובר בילדים שלנו, זה הרבה יותר קשה להתפעל. כשהילדים שלנו לוחצים לנו על הכפתורים, אנחנו רק רוצים שהם יעופו לארץ בחלל…

אז אני מזמינה אותנו ההורים להיפטר מהמחשבה שהילדים שלנו מניפולטיבים ולנסות להתפעל מהרצון החזק שלהם, מהחוכמה, הרגישות ויכולת השכנוע שלהם. תכל׳ס, הם גאונים, ואם מישהו צריך להשתנות זה אנחנו, כי הדוגמה האישית של השינוי שלנו היא הדרך הכי טובה ללמד אותם לגדול ולהשתפר.

מהמחשבות על הנושא וההתעסקות עולות לי, ואולי גם לכם, שאלות ומחשבות ויש עוד הרבה על מה לדון ולחשוב. אבל אני מנסה לקחת דבר אחד כל פעם, למרות שכמובן הכל קשור להכל. פוסט נפרד אקדיש לתופעת הפחד מ״המדרון החלקלק" שקשור לסיבה שבגללה ילדים כלכך מתאמצים לשכלל את הדרך שלהם להשיג את מה שהם רוצים.

אז לחיי הזן מאסטרים הפרטיים שלנו !

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!