אֲנִי כָּל כָּךְ אוֹהֶבֶת יְלָדִים וְלָכֵן אֲנִי לֹא עוֹזֶרֶת לָהֶם!

רישום: עפר כהנא

פוסטים אחרונים

28.07.2020

אֲנִי כָּל כָּךְ אוֹהֶבֶת יְלָדִים וְלָכֵן אֲנִי לֹא עוֹזֶרֶת לָהֶם!

הרבה פעמים אני פוגשת ילדים לא עצמאיים, כאלה שבכל דבר הם צריכים ומבקשים עזרה ותחושת המסוגלות שלהם לגבי דברים בסיסיים היא נמוכה מאוד. ילדים שמרגישים שהם מרכז העולם, שהכל מגיע להם, וחושבים שלהורים שלהם יש מחויבות לעשות את מה שהם רוצים שיקרה.

אני חושבת שזה לא באשמתם. הילדים תופסים יותר ויותר את הבמה כי אנחנו ההורים שמים אותם שם. מנסים, אולי, לתקן את התחושה שאנחנו לא היינו מרכז עולמם של הורינו, אבל מגזימים לצד השני של דאגת יתר והופכים למשרתים שלהם. יש לנו נטיה לנסות לסדר ולארגן לילדים שלנו את העולם כדי שיהיה להם נוח וקל ונעים. זה טבעי אבל זה מאוד מחליש אותם. זה יוצר תלות, תחושה של חוסר יכולת ופוגע בביטחון העצמי שלהם. זה מונע מהם להיפגש עם דברים שאין סיבה שלא יתמודדו אתם בעצמם. אני מדברת על דברים כמו להתלבש לבד בגיל צעיר, לאכול לבד, להרים דברים כבדים, לחתוך בסכין אמיתי, ללכת לבד בחושך, לישון בחוץ בלי ההורים, כאלה.

אני ממש בעד להיות קשובים, פנויים וברצון תמידי להיות לטובת הילדים, אבל מה הוא הדבר שבאמת לטובתם? כמה צמר גפן באמת עוזר להם? מתי הוא נחוץ ומתי הוא פוגע? איך אנחנו מפסיקים לגונן על הילדים שלנו ולהחליש אותם ומתחילים להעביר להם את האחריות והיכולת להתנהל בעצמם, כמובן, באופן שמתאים לגיל וליכולת שלהם. 

בגדול, אני חושבת שצריך לעזור פחות, לתת להם להתמודד, להיכשל ולהצליח. לאפשר להם להתאמץ ובעיקר – לראות את הקשר בין הבחירות והמעשים שלהם לבין התוצאות שבאות בעקבותיהם. 

הדימוי שלי על הורות הוא שאנחנו עומדים מאחורי הילדים עם ידיים על הגב שלהם, לא מושכים ולא דוחפים. הם צריכים לדעת שאנחנו שם בשבילם אבל מאחוריהם, לא מקדימה, לא במקומם ולא בניסיון לתווך ולרכך להם את העולם. בלי להפריע להם להתאמץ, לכאוב, להכיר ולגלות את עצמם בעולם.

אפשר גם לשתף בזה את הילדים וממש להגיד להם שאתם כל כך אוהבים אותם שאתם לא רוצים לעזור להם. יש מצב שאם זה בא מהמקום הנכון בתוכם, הם יבינו את העניין ואפילו יודו לכם, ישמחו על ההזדמנות להתמודד ולהצליח בכוחות עצמם. אם אתם מתקשים עם זה, פשוט תשלחו אותם לעולם, למקום שבו אתם לא נמצאים כדי לגונן ולהפריע להם, זה יעשה להם רק טוב! 

קצת הזנחה זה בריא !!!

הנה לינק לפוסט על יישום העיקרון הזה במסגרת ״מסע קיקה והנוער״

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!