כֶּלֶב לֹא מוֹלִיד חֲתוּלָה

רישום: אנה כהנא.

פוסטים אחרונים

26.09.2019

כֶּלֶב לֹא מוֹלִיד חֲתוּלָה

כמה פעמים אנחנו מסתכלות על הילדים שלנו ומשתגעות מההתנהגות שלהם. יש דברים שהם עושים שמקפיצים אותנו, מטריפים אותנו, וכל אחד מההורים קופץ ומשתגע ממשהו אחר. הנטיה הטבעית הראשונית שלנו זה לנסות לשנות אותם, להגיד, להעיר לישר…

בדרך כלל כשאני עושה יעוץ להורים, הם מתארים לי את הילד וכמה הוא – עקשן, ותרן, כועס, פדנט או כל דבר אחר, ואני שואלת את ההורים – אז מי מכם הוא כזה..??

אם הם כנים אז אני מקבלת חיוך מובך ונופל האסימון שהילד הוא פשוט ורסיה שלהם, מעין ראי, לא תמיד נעים לצפיה. התכונות שאנחנו רואים אצל הילדים, גם אלה שאנחנו גאים בהן וגם אלה שפחות, בדרך כלל קשורות, בין היתר, לזה שהם כמונו, ואריאציות לנושא, מהדורות משופרות בדרך כלל, רק בשלב פחות בוגר וסגור על עצמו.

יוצא שלא מה שאנחנו אומרות קובע או משפיע, אלא בעיקר מה שאנחנו עושות ! כמו שאני קוראת לזה – “כלב לא מוליד חתולה”. אצלי למשל, זו הנטיה הבלתי נשלטת להלחץ מזמנים. יש כמה תכונות טובות שלי, שאני רואה בבנות בברור, אבל למה גם את התכונה המעצבנת הזו אני רואה משתקפת דרכן – באסה !

כשאנחנו רואים תכונה מעצבנת שלנו משתקפת דרך הילדים, זה מפעיל אותנו, והילדים שמכירים את כל הכפתורים בשלט האישי שלנו, לוחצים עליהם כדי לבדוק את היכולת שלהם להוציא אותנו מדעתנו, לפעמים במודע ולפעמים לא. לראות שהם דומים לנו ולראות שזה מה שמפעיל אותנו, זה מאוד עוזר להגיב יותר טוב.

לקראת השנה החדשה טוב להיזכר שכאשר הילדים עושים משהו מעצבן – צריך לנשום, לא להעיר כל הזמן ולא לנסות לתקן אותם – 90 אחוז מההערות שלנו מיותרות, ובדרך כלל עושות את העבודה ההפוכה. בסוף הכל חוזר לדוגמא אישית, לא לנסות לשנות אותם, זה אנחנו צריכות להשתנות.

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!