נָשִׁים שְׁתַלְּטָנִיּוֹת

רישום: אנה כהנא.

פוסטים אחרונים

08.03.2020

נָשִׁים שְׁתַלְּטָנִיּוֹת

נשים, תבדקו מה היחס שלכן לגברים שמגדלים איתכן את הילדים. כמה מקום אתן נותנות להם בהורות? כמה אתן סומכות ומשחררות להם לנהל את הדברים בדרכם? כמה מרחב אתן משאירות וכמה הערכה יש לכן לדרך שלהם? ואיזה מסר מקבלים הילדים על מה אמא חושבת על ההתנהלות ההורית של אבא? תבדקו, בכנות.

מניסיוני בעבודה עם הרבה מאוד הורים כגננת וכיועצת הורות, לנו הנשים יש נטיה להשתלט ולחשוב שאנחנו יודעות יותר טוב מהגברים איך לגדל את הילדים. אנחנו נוטות לשכוח שהגברים הם השותפים שלנו בגידול הילדים ושהם משיטים אתנו את ספינת המשפחה. פעמים רבות זה גורם לנו להיכנס בין האבות לילדים, לנהל את הכל מקרוב ומרחוק, ובאופן כללי, להקטין את מקומם ואת חשיבותם ובסוף גם להגיד שזה בגלל שהם ככה וככה והם לא מספיק ככה וככה.

אם אצלכן המצב טוב ומאוזן אז לא עליכן אני מדברת, אלא על נשים שלא סומכות על בני זוגן שהם מסוגלים לארוז תיק לילד או לדאוג להאכיל אותו כמו שצריך ועוד אינספור דוגמאות..! כאילו שהם באמת מוגבלים. הרי בכל מקום אחר הם יכולים להיות מעולים ברמות על, אז איך זה שברגע שהם חוזרים למגרש הביתי הם מאבדים את כל היכולות שלהם? 

להיות גבר של פעם – כזה שמפרנס, כזה שלא מתעסק בחינוך כל הזמן ואם כן, אז יש יראה מפניו – זה כבר לא ממש רלוונטי היום, והגבר החדש והרגיש שלא רוצה כבוד ולא מתעקש שיעשו מה שהוא אומר, לא מקבל מקום אמיתי במשפחה למרות שהוא הרבה יותר מעורב ונוכח ממה שהאבות שלנו היו אי פעם. הגבר החדש מגלה את תפקידו ההורי, בדיוק כמו האשה, ברגע שנולד הילד הראשון, אבל לנשים בשלב הזה יש לגיטימציה להתנהג כמו לביאות שיוצאות להגנת הגורים, והאינטואיציה שלהן לגבי הצרכים של הילדים נתפסת כנכונה יותר. בהתחלה הגברים מנסים להשתתף בדרכם, אבל מתישהו הם מוותרים על המאבק מול הלביאות היודעות – ונסוגים. ההבנה שלאבות יש זווית אחרת, טובה לא פחות משלנו, חשובה ומאזנת את שלנו, היא אחת הדרכים לשחרר את הדרישה שהדברים יעשו בדרכנו.

אני פוגשת גברים עם ילדים בטיולים שלי. כשאין נשים בסביבה, הגברים והילדים הם ממש צוות מעולה. משהו אחר קורה כשאבא מתנהל עם הילדים. זה כמובן תלוי באופי של כל אחד, אבל בגדול, הגברים עסוקים פחות בפרטים הקטנים ויותר נמצאים ומאפשרים לדברים להיות. פחות מעירים הערות, פחות מתערבים במה שקורה. הילדים גם יודעים להתנהל אחרת מול כל הורה והשוני לא מבלבל אותם, להיפך, הוא מאפשר להם להכיר צורות התנהלות שונות, להיות גמישים ולפתח מיומנות במעברים בין מערכות יחסים. כל ענין האחידות בהתנהלות ההורית לא עובד בדרך כלל. הרבה יותר חשוב שהילדים ירגישו שההורים סומכים זה על זה ומפרגנים זה לזה וככה גם הילדים לומדים להעריך את השוני ולהנות ממנו. הכי גרוע זה להדגים זלזול וחוסר הערכה בין ההורים.

אז אני מזמינה אותנו הנשים לבדוק שוב את הדרך שבה אנחנו תופסות את התפקיד ההורי שלנו ושל בני הזוג שלנו. לבדוק איזה סוג של יחסים אנחנו מדגימות לילדים ואיך באמת אנחנו רוצות שהדברים יתנהלו. 

אני חושבת שיש לנו שם הרבה עבודה.

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!