תְּמִיכָה גַּבִּית

רישום: עפר כהנא

פוסטים אחרונים

31.08.2020

תְּמִיכָה גַּבִּית

שניה לפני תחילת הלימודים, רוצה להזמין אותנו ההורים לפנות את החזית הקדמית של הילדים למפגש שלהם עם העולם

אנחנו ההורים מתנהלים הרבה פעמים לפני הילדים ומארגנים להם את המפגש עם העולם. זאת נטיה טבעית וטובה, אבל לפעמים אנחנו מגזימים. כהורים תפקידנו הוא לשים את הילדים שלנו במקום הכי טוב שאנחנו יכולים, אבל ברגע שבחרנו, התפקיד שלנו משתנה – לא מתקשרים למורה זועמים, לא כועסים על חלוקה זאת או אחרת בכיתות, בקפסולות או בכל דבר אחר, לא מתערבים בשיקולים ובבחירות, נותנים למערכת לעבוד. מאפשרים לילדים לפגוש את העולם ולהתמודד איתו. זה הדבר שהם הכי צריכים ללמוד, וההתערבות שלנו רק מחלישה אותם וגם את המערכת שהם נמצאים בה. 

לפעמים הילדים שלנו חלשים וחסרי אונים אל מול המציאות ומה שהיא מביאה. כשאנחנו מתערבים ומנסים לקבוע איך יתנהל העולם שלהם אנחנו מלמדים אותם שהבעיות הן תמיד חיצוניות ושאנחנו אמורים לתקן להם את העולם הבעייתי שבחוץ. יותר חשוב לאפשר להם להתמודד בעצמם עם מצבים שלא הם בחרו. זו מיומנות חשובה ביותר שהילדים שלנו לא מספיק מכירים. חזקו אותם בבית, הכילו את הקשיים, אבל התערבו כמה שפחות במערכת שבה הם נמצאים ובהחלטות שלה, הישארו מאחורי הקלעים ואפשרו לילדים לפגוש את המציאות הלא מושלמת.

המצב השנה מורכב במיוחד, ולכן יותר מתמיד, התאפקו, תנו למסגרות לעשות החלטות בלי מאות טלפונים עם מאה דעות, בלי טונים כועסים ותובעניים. היו בתמיכה גבית לילדים ולמערכת וככה יגדל הסיכוי שיתקבלו החלטות טובות יותר לכולם. זה נכון לכל הגילאים וכמובן שרמת המעורבות אמורה לרדת עם הגיל. היו מההורים שלצוות כיף לפגוש בבוקר, שהם שמחים לקראתם ולקראת ילדיהם ולא מההורים שהצוות רק מנסה להימנע ממפגש אתם.

שתהיה שנה מעולה לכולם, מאחלת לכם לפנות את המרחב הקדמי של הילדים ולתת להם לפגוש את העולם עם התמיכה האחורית והגבית הכלכך חיונית וחשובה שלכם.

לחיים,

קיקה

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!