בכל שנה בראש השנה פתחתי יומן, כמו שאני עושה כאן בעסק, ומילאתי אותו בכל הטיולים שרציתי לעשות במשך השנה וככה הם קרו ויהי מה. כי מה שכתוב ביומן שלי - קורה!

שנים על שנים שאני מטיילת בסגנון ויהי מה, ועכשיו זה העסק שלי

בכל הזדמנות אני רוצה לטייל ואם אין הזדמנות אני ממציאה אותה. כל פעם אני ממציאה פורמט חדש

הֲכִי שְׂמֵחָה כְּשֶׁאֲנִי בַּחוּץ

קוראים לי קיקה. אני בת 56, נשואה לעפר 32 שנה, אמא לשלוש בנות, שתיים מהבטן ואחת מהנשמה. אנחנו גרים בפרדס חנה, ויש מי שיתקן ויגיד כרכור.

בשנות ילדותי ההורים שלי היו לוקחים אותנו לסיני פעמיים בשנה בסוכות ובפסח, לקמפינג של שלושה שבועות על החוף באוהלים. אלה זיכרונות הילדות הכי יפים שלי, משם זה התחיל.

קיקה בסיני. תחילת שנות ה-70.

 אחרי הצבא עבדתי כקומונרית בנוער העובד והלומד וכמדריכה בחוגי סיירות של החברה להגנת הטבע וכשחסכתי מספיק כסף יצאתי לטייל בעולם. טיפסתי לבייס-קמפ של האוורסט והסתובבתי במזרח שנה. כשחזרתי למדתי לתואר ראשון בארכיאולוגיה, עבדתי בהדרכת נוער עם הפרעות נפשיות ומאוחר יותר כסגנית מנהלת במעון לנערות במצוקה בירושלים ולמדתי עד לתואר שני בקרימינולוגיה.

קיקה בהודו. 1991.

בעקבות העבודה של עפר נסענו לפריז. הלכתי את פריז לאורכה ולרוחבה, בהנאה מרובה. אחרי שלוש שנים הרגשנו שלא יכול להיות שההורים שלנו הגיעו מאירופה לישראל ודור אחד אחר כך אנחנו שוב באירופה ושצריך לתת לבחירה שלהם הזדמנות אמיתית. לבסוף החלטנו שלמרות הדרכונים האירופאיים, אנחנו בוחרים לחזור לחיות בארץ, מפסיקים לקטר ובוחרים להשתתף ולחיות בה.

קיקה בפריז. 2001.

כשחזרנו רציתי לעבוד שוב עם נערות במצוקה, אבל הגננת של הבת הקטנה שלי הציעה לי להיות שותפה שלה בגן הילדים, וככה בחרתי להיות שותפה בגן “עולם קטן” בפרדס חנה במשך 13 שנה. למדתי המון משותפתי שהפכה גם לחברתי הטובה, למדתי גם מהגן ומהזמן עם הילדים שהיה בשבילי ריפוי ועונג צרוף. בין היתר, עשיתי גם קורס אימגו ואני מנחת אימגו מוסמכת ומלווה מסגרות והורים בפתרון בעיות בין ילדים בשיטת אימגו. במשך כל השנים האלה, וגם היום, אני מלווה ומדריכה הורים וילדים מקרוב בכל מה שהחיים מביאים אליהם מבפנים ומבחוץ.

מאז ומתמיד אני מטיילת, זה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות. אני הכי שמחה והכי מלאה כשאני בחוץ. כשחזרנו לארץ רציתי גם אני לצאת עם החברים שלי לקמפינג, אז התחלנו למסד את הקמפינג שלנו, שבוע בסוכות ושבוע בפסח. לא היינו אמיצים מספיק להתפנות לשלושה שבועות בכל פעם כמו שההורים והחברים שלהם עשו, אבל זה נתן משהו מהטעם שכל כך אהבתי בילדות. המדד שלי להצלחת העניין הוא שהבנות שלי, שהן כבר גדולות, מחכות ורוצות לבוא לקמפינג איתנו. זה סימן מבחינתי שזה ממש שווה! ולא רק לי…

בכל הזדמנות אני רוצה לטייל ואם אין הזדמנות אני ממציאה אותה. כל פעם אני ממציאה פורמט חדש: טיולי נשים עם החברות, טיול אימהות ובנות, מסעות על שבילים קיימים כמו שביל הגולן, מסע מים אל ים וכל שביל שרק שמתי עליו את עיני! אני מוצאת את עצמי מתרגשת רק מלהסתכל על המפה וכבר אני רואה בתלת-ממד את השטח.

בכל שנה בראש השנה פתחתי יומן, כמו שאני עושה כאן ב-ויהי מה, ומילאתי אותו בכל הטיולים שרציתי לעשות במשך השנה, בכל חודש טיול אחד לפחות וככה הם קרו ויהי מה. כי מה שכתוב ביומן שלי-קורה! שנים על שנים שאני מטיילת בסגנון ויהי מה, ועכשיו זה העסק שלי.

לפני שנתיים סיימתי קורס מורי דרך במכון יד בן-צבי, ועכשיו סוף סוף יש לי גם תעודה רשמית של מדריכת טיולים מקצועית.

השנה נפתח לי החשק להוציא טיולים לחו”ל וככה כל טיול שלי הופך גם לטיול הכנה. הקיץ הייתי בטיול הכנה בפירנאים והגשמתי לראשונה עוד חלום – לצאת בחודש אוגוסט לטיול ארוך בחו”ל. בהמשך השנה אני מוציאה לשם טיולים ולחלק מטיולי ההכנה אני מזמינה מטיילים שמכירים אותי להצטרף. 

אין כמו להתפרנס מהדבר שאני הכי אוהבת לעשות. שיגוע!

ניפגש בחוץ,

קיקה

שתפו את העמוד הזה

שתפו את העמוד הזה

הַצְהָרַת נֶאֱמָנוּת אִישִׁית עַל כַּשְׁרוּת

בכל הטיולים והמפגשים האוכל כשר, תוך הקפדה על כל תחומי הכשרות בהתייעצות עם רב:
האוכל טבעוני – ללא ביצים, בשר, דגים ומוצרי חלב. הירקות והפירות ניקנו בחנות ירקות כשרה ללא חשש תרומות ומעשרות. אני קונה קמח מנופה או מנפה בעצמי בנפה דקה או טוחנת את הקמח מהחיטה בשלמותה במטחנה ביתית. אני מקפידה על הפרשת חלה. הכלים עברו טבילת כלים כדין. הירוקים (חסה, פטרוזליה, כוסברה) שטופים ומנוקים היטב. אם עולה צורך אוכל לקנות ירוקים בכשרות מהדרין.
 
כללים אלה נשמרים בהקפדה באחריותי האישית,
אסתר (קיקה) כהנא

וִיהִי מָה הוּא עֵסֶק טִבְעוֹנִי

אבל לא רק טבעוני – גם ביתי, טרי, מושקע וכשר.
לחם שאור ביתי לימי הטיול הראשונים (ולחם פרוס הכי טוב שיש באזור שנטייל בו…). ממרח קישואים-קשיו, פסטו ביתי ולבנה מחלב סויה. ממרח שקדים, ריבה, חמאת בוטנים, חלווה ולפעמים ממרח שוקולד צ׳וקטה טבעוני וממרח לוטוס, עוגיות שוקולד-צ׳יפ ביתיות לימים הראשונים. תבשילי פויקה מגוונים: מקארי אדום ברוטב קוקוס ומרק קוסקוס ירקות ועד המצאות השף. בירה ויין אדום/לבן בארוחת ערב. כל ארוחה מלווה בסלט ירקות, טחינה וממרחים טריים שהוכנו בבית מראש או על המדורה. פירות יבשים ופירות העונה בין לבין. בבוקר: דייסת קוואקר עם תוספות, לחם וממרחים. קפה מקינטה, קפה שחור ותה צמחים.
 
אם יש בקשות מיוחדות או מגבלות כמו רגישות לגלוטן – יידעו אותי מראש ואתארגן בהתאם.

הָאֲתָר בַּהֲרָצָה!!!

מוזמנים לטייל באתר החדש והחתיך שלנו. אם אתם מגלים טעות או שיש לכם הצעות ייעול – שלחו לי מייל או וואטסאפ – זה ממש יעזור לדייק את האתר ולעשות אותו נוח ויעיל.

אבל תכלס, עזבו אתכם ממסכים,
בואו ניפגש בחוץ!!!